Näin vältät nämä virheet ensimmäistä tatuointiasi valitessasi:

Jokainen meistä on ensikertalainen uuden asian edessä. Tämä pätee myös ensimmäiseen tatuointiin.

Tällä kertaa päätinkin kertoa sinulle omasta ensimmäisestä tatuoinnistani.

Vihreänä kateudesta

Tatuoinnit olivat minusta maailman viilein juttu jo kakarana, eikä se seikka ole muuttunut tähänkään päivään mennessä. Vaikka nykyään olenkin päästä varpaisiin tatuoitu, ei se aina ole ollut näin.

Lopullisen kimmokkeen ensimmäisen tatuointini ottamiseen sain, kun rakas serkkuni täysi-ikäisyyden saavutettuaan kävi teettämässä itselleen kanji-merkin rintaansa paikallisessa tatuointistudiossa.

Esimerkkejä kanji-merkeistä. Photo by felipe pelaquim on Unsplash

Muistan olleeni vihreä kateudesta, sillä hänellä oli tatuointi ja minulla ei! Toki enhän itse ollut vielä täyttänyt kahdeksaatoista, mikä asetti hieman haasteita haluni toteuttamiselle. Se ei kuitenkaan minun mielessäni ollut este.

Lohikäärmetatuointi

Olin vielä lukiolaistyttö, kun otin ensimmäisen tatuointini. Visioni oli koko käden kiertävä perinteisen japanilaistyylin lohikäärme, jonka halusin ehdottomasti olevan sininen. Tämä kuitenkaan ei toteutunut.

Puuveistos perinteisestä lohikäärmeestä. Photo by zoo_monkey on Unsplash

Tosiasiassa en ollut vielä täysi-ikäinen ja pelkäsin miten tatuointivastaiset ihmiset lähipiirissäni hankintaani reagoisivat, joten päätin tyytyä vähempään. Tatuoitin siten oikeaan olkapäähäni pienen kanji- merkin, joka kuvaluettelon mukaan tarkoitti lohikäärmettä.

Vielä samana iltana menin viikonlopuksi kotiin ja jäin kiinni siitä, että olin tatuoittanut itseäni vaikka merkki oli korkeintaan kaksi senttimetriä korkea. Hirvittävä metelihän siitä nousi, mutta se onneksi jäi siihen sillä perusteella, että minun oletettiin matkineen isääni jolla kyynärvarressa komeilee laivastossa itse puuhattu merimiestatska.

Näin sinä voit välttää nämä virheet:

Kuten varmaan huomasitkin, tein muutamia mogia kuvan valintaa päättäessäni.

Lisäksi kävi myös ilmi, että nämä kuvaluettelon eli flash-kirjan kanjimerkit olivat kuin olivatkin peräisin viereisen kiinalaisen ravintolan ruokalistasta. Pitkään heitinkin ihmisille, että siinä seisoo ”kanaa nuudeleilla”, sillä lohikäärmettä se ei todellakaan tarkoittanut. Tämä tosin selvisi minulle vasta siinä vaiheessa, kun olin jo tatuoija.

Jotta sinä välttäisit edellä kuvaillut virheet kannattaa pohtia seuraavaa:

  • Päätöstä ei kannata tehdä itse asettamasta eikä sosiaalisesta paineesta. Jos kuva valinnan taustalla on impulsiivisuus, mieti onko se lähtöisin positiivisesta vai negatiivisesta tarpeesta. Esimerkiksi kateus tai tatuoinnin ottaminen kavereiden houkuttamana ovat erittäin huonoja syitä tatuoinnin ottamisella.
  • Ei kannata tyytyä vähempään kuin mikä mielessäsi oleva ideaali on.
  • Älä tee hätäistä valintaa, vain koska on pakko saada tatuointi
  • Kovin moni länsimaalainen tatuoija ei osaa kiinaa tai japania
  • Jos mielessäsi on iso tatuointi, ota se sitten kun olet henkisesti valmis kantamaan sen. On parempi, että odotat kuin , että tyydyt vähempään ja harmittelet sitä jälkikäteen.
  • Muista, että aina löytyy niitä ihmisiä, jotka eivät pidä kuva valinnastasi tai tatuoinneista ylipäänsä.

Näillä eväillä sitten ensimmäistä, tai jo monennetta kuvaa valitsemaan.

Tatuoimisiin!!!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :